Loodgieter

Een loodgieter is een belangrijke factor wanneer het aankomt op het functioneren van je huis. Een loodgieter zorgt er op een professionele wijze voor dat alle waterleidingen in je huis worden aangelegd. Elke keer als je een kraan opendraait, is dit te danken aan het werk van deze vakman of vakvrouw. Maar het blijft niet alleen bij de waterleidingen. Ook wanneer het aankomt op andere belangrijke facetten van een goed functionerend huis, is een loodgieter onmisbaar. Zo legt hij of zij ook de gehele riolering in je huis aan. Hierdoor is het mogelijk het toilet door te trekken bijvoorbeeld. Maar ook het afvalwater van je wasmachine, vaatwasser en douche komen hier op uit. En hier houden de werkzaamheden nog niet op. Ook alles wat te maken heeft met je centrale verwarming wordt aangelegd en geïnstalleerd door een loodgieter. Van de verwarmingselementen tot de leidingen voor de verwarming naar de cv-ketel. Ook het ophangen en installeren van een cv-ketel behoort vaak tot het werk van een vakman of vakvrouw. Hierdoor moet hij of zij niet enkel verstand hebben van leidingen, water en verwarmingselementen, maar ook een toereikende kennis van ict hebben. Veel moderne cv-ketels zijn namelijk uitgerust met een steeds geavanceerder computergestuurd besturingssysteem. Bij installatie van de cv-ketel moet hij of zij hier ook mee om kunnen gaan. 

Zelfstandig en bij een aannemer 

Loodgieters komen voor in vele hoedanigheden. Zo bestaan er veel zelfstandig ondernemers, die hun eigen zaak voeren. Deze kun je inhuren voor alle klussen waarvoor je hem of haar nodig hebt. Ook zijn ze vaak in dienst, bijvoorbeeld in dienst van een cv-ketel leverancier. Deze vakmannen en vakvrouwen werken uitsluitend in dienst van dit bedrijf om op alle adressen de correcte plaatsing van een cv-ketel te garanderen. Ook voor het periodieke onderhoud van de cv-ketel kun je hem of haar voor je deur verwachten. Weer andere professionals werken samen met vakmannen en vakvrouwen met andere specialismen. Vaak in de vorm van een aannemersbedrijf. Een aannemersbedrijf huur je bijvoorbeeld in om een huis te laten bouwen of te laten verbouwen. Hierbij heb je metselaars, tegelzetters, timmermannen, schilders en dus ook loodgieters nodig. 

De Vakvereniging 

Er bestaat voor- en van de deze vakmensen een speciale vakvereniging, genaamd UNETO-VNI. Wanneer een vakman of vakvrouw hierbij is aangesloten geeft dit een zekere garantie voor kwalitatief goed vakwerk. Dit komt omdat de vakman of vakvrouw moet voldoen aan meerdere eisen om te mogen toetreden tot deze vakvereniging. Zo moeten ze in het bezit zijn van de juiste diploma's. Deze diploma's kunnen ze zelfstandig hebben behaald, maar kunnen ook in dienst van bijvoorbeeld een aannemersbedrijf voor hen zijn betaald. Lekkage Service Utrecht is een aangesloten vakbedrijf.


Delen